vrijdag 4 oktober 2019

Natuurlijk pijn bij diabetes behandelen!

Het is niet alleen natuurlijk dat je pijn bij diabetes behandeld, je kan pijn bij diabetes ook natuurlijk behandelen. Dat is beter, het sluit aan bij het eigen natuurlijke herstelvermogen van het eigen lijf en het werkt vaak beter en je hebt geen last van bijwerkingen!

Diabetes en pijn en de problemen daarbij Steeds meer mensen met diabetes balen van de bijwerkingen van de pijnstillers die ze van de huisarts of internist krijgen. Dat zijn middelen zoals amitriptyline, waar je, vooral als je wat ouder bent, supersuf van wordt! Dan lig je de hele dag op de bank voor de TV en voel je je een zeemlap. Niet helemaal je idee van leuk leven.

Die pijnstillers doen bovendien ook niet erg vaak genoeg. Uit onderzoek bleek dat zelfs de beste pijnstiller voor diabetes pijnen aan ten minste 3 patienten gegeven moet worden, zodat er een van minder pijn ervaart. Kan je nagaan, die andere 2 hebben dus alleen de bijwerkingen en pijnvermindering ho maar!

 Nu, voordat we de natuurlijke pijnstillers die er zijn hier bespreken eerst wat algemeens. De pijn bij diabetes hangt samen met de zenuwen die zich niet goed voelen. Dat wordt in het moeilijk een polyneuropathie genoemd.

Dit houdt in dat bij deze aandoening meerdere zenuwen aantast (poly is Latijn voor ‘meer’) en dat over het algemeen zowel in de linker- als de rechterkant van het lichaam veranderingen voelbaar zijn. In het begin betreft het vooral de gevoelszenuwen of sensibele zenuwen. Dat zijn de zenuwen die onder andere de aanrakings- en tastprikkels naar de hersenen geleiden.

Het gevolg is dat het gevoel in bepaalde lichaamsdelen kan afnemen en/of er kan pijn ontstaan. In veel gevallen beginnen de klachten in die delen van het lichaam waar de lange zenuwen naartoe lopen, en dat is in de voeten. Wanneer de neuropathie erger wordt kunnen zich echter ook problemen met het gevoel in de onderbenen en handen voordoen. Er wordt wel gezegd dat de gevoelsstoornissen opstijgen; de klachten breiden zich uit naar boven.

 Voorbeelden van klachten die bij neuropathie horen zijn prikkelingen, tintelingen (alsof er mieren over de huid lopen) en een doffe of brandende pijn. Deze pijn kan soms zo hevig zijn dat je niet meer kunt slapen. Soms kun je het gevoel hebben dat je continu je benen moet blijven bewegen en het kan zelfs een aanleiding vormen voor spierkrampen, die op hun beurt ook weer behoorlijk pijnlijk kunnen zijn.

De gewone behandeling van pijnlijke neuropathie 


Wat de huisarts en internist doen. Dat noemen we gewoon.

Allereerst is een goede bloedsuikerspiegel essentieel. Het is van belang om optimaal ingesteld te zijn op middelen zoals metformine en/of insuline. Afgezien daarvan kan de pijn behandeld worden met een scala aan pijnstillers, zoals onder andere amitriptyline, gabapentine, pregabaline (Lyrica®), duloxetine (Cymbalta®).

 Het nadeel is dus wel dat deze middelen bijwerkingen hebben waardoor ze vaak suf maken of ervoor zorgen dat je niet zo lekker in je vel zit. Vandaar dit stukje! De natuurlijke behandeling van pijn bij diabetes Er is een betere oplossing voor pijn bij diabetes. Op basis van natuurlijk voorkomende stoffen, die ons lichaam zelf al aanmaakt, alleen in onvoldoende mate om pijnstilling te geven! Het gaat daarbij om enkele stoffenn die vrij, als supplementen aangeschaft kunnen worden, en die geen nare bijwerkingen hebben en makkelijk naast bestaande medicijnen ingenomen kunnen worden. Deze supplementen werken pijnstillend werken en bovendien worden de zenuwcellen in hun stofwisseling ondersteund en beschermd tegen de suiker. Dat zijn de supplementen alfaliponzuur en palmitoylethanolamide (zoals bijvoorbeeld PeaPlex dat we vaak voorschrijven).
De optimale dosering alfaliponzuur is driemaal daags 100 mg van de rechtsdraaiende vorm van alfaliponzuur. De optimale dosering van PEA is 3 maal daags een capsule.

Samen vormen ze een duo dat absoluut bij veel patienten goed resultaat heeft. En je wordt er niet suf van. Als je wilt horen hoe het suikerpatienten vergaan is, die deze supplementen gebruikten, kijk dan maar eens naar de patienten verslagen op onze neuropathie.nu website.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten