donderdag 27 juni 2019

Polyneuropathie brandende voeten pijn natuurlijk behandeld

Strompelen als een oude man


Een 66-jarige man komt al enige maanden bij ons omdat hij aanvankelijk veel last had van branderige pijn in de voeten.

Hij werd ‘s nachts wakker van brand in de benen en branderige pijn in de voeten. Hij gaat dan het gevoel dat zijn benen helemaal volliepen met brand. Het enige wat hij er zelf en kon doen was een natte handdoek erop leggen of onder de koude douche gaan staan. Hij strompelde als een oude man, zo zei hij.

Brandende pijnen zijn klassiek voor polyneuropathische pijnen
De pijn was behoorlijk intens en scoorde 7 tot 8 op een schaal van 10. Na de natte handdoek of de douche was de pijn eventjes wat minder en dan de patiënt vaak paracetamol. Maar inmiddels nam hij gemiddeld per nacht 4 tot 6 paracetamol en dat leek hem minder geslaagd.

De patiënt was door de neuroloog gediagnosticeerd als een polyneuropathie zonder dat we weten wat de oorzaak is. Hij had geen diabetes.

Dokter had gezegd je moet er maar mee leren leven maar we zullen een pijnstiller gegeven. Van die pijnstiller werken patiënt niet blij want hij kon eigenlijk zijn hobby niet meer uitoefenen: hij bestudeerde zijn familie stamboom en verrichtte veel onderzoek in de archieven van gemeentes. Maar zijn hoofd. Het werkte niet naar behoren!
Een wattebollenhoofd als bijwerkinge

Ook had hij last van zijn benen van een langdurig eczeem.

Natuurlijk behandelen met PEA

Wij behandelde hem met driemaal daags een PeaPlex capsule, Een capsule waar zowel palmitoylethanolamide in zit als laaggedoseerde vitamines uit de natuurlijke vitamine B reeks.

Het is bekend dat oudere mensen in het algemeen te weinig vitamine B tot zich nemen. Ook van te weinig vitamine B kan je polyneuropathie krijgen.

Ik heb ontdekt dat als je de natuurlijke pijnstiller in zit als laag gedoseerde vitamines uit de natuurlijke vitamine B reeks. Het is bekend dat oudere mensen in het algemeen te weinig vitamine B tot zich nemen. Ook van te weinig vitamine B kan je polyneuropathie krijgen.

Palmitoylethanolamide is een natuurlijk medicijn
Als je de natuurlijke pijnstiller palmitoylethanolamide combineert met lage fysiologisch gedoseerde vitamines B wordt de werkzaamheid daardoor beter.

De patiënten merken dat ook, meestal al na één tot enkele weken.

Deze patiënt hebben we behandeld met driemaal daar’s een capsule naar de maaltijd samen met een bepaalde pijnstillende zalf op de voeten als de pijn ondraagbaar werd.

Van strompelen tot lopen als een God

Toen hij weer terugkwam op de polikliniek vertelde hij dat na enkele weken al de pijn stukken minder was en nu, twee maanden naar het begin had hij vrijwel geen pijn in de benen en in de voeten. Alleen nog soms wat branderige sensaties in de tenen. Ook het eczeem op zijn huid was een stuk minder.

Dat laatste komt vermoedelijk omdat de capsules niet alleen een pijnstillend effect hebben maar ook een ontstekingsremmend effect.

De patiënt zegt dat hij voelt alsof hij een nieuw mens geworden is en is heel blij met de resultaten. Hij vertelde dat hij eerst als een oud mens over straat strompelde, en nu voelt hij zichzelf als een God die weer uren kan lopen.

'Heerlijk wandelen weer' riep hij uit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten