woensdag 26 juni 2019

Blaaspijnen natuurlijk behandelen

Blaaspijn komt veel voor!


Blaaspijn komt vaak voor en de oorzaak is veelal onbegrepen.
als we de oorzaak niet kennen, spreken we van 'het blaaspijnsyndroom'

In 1998 werd door een onderzoeksgroep al bewezen dat de natuurlijke en ontstekingsremmende stof palmitoylethanolamide (PEA) hier handig is. Het kan namelijk zeer zinvol zijn om de pijnen die door ingewanden en de blaas veroorzaakt worden te verminderen met deze natuurlijke stof.

Nieuwe studie met PEA tegen blaaspijn

Er is een modernere studie afgesloten, waaruit wederom de werking en de veiligheid van PEA uit bijkt.

In die studie bleken er zelfs 2 bijzondere zaken aan de hand te zijn.

1. Bij een blaas die ontstoken wordt, vormen de blaascellen zelf ter bescherming palmitoylethanolamide. Dat noemen we 'on demand' synthese. Daaruit kan je weer eens zien hoe belangrijk het eigen lijf is in de bescherming tegen allerlei aandoeningen.

2. Vervolgens bleek ook dat PEA extra gegeven kan worden, en dat dat dan de verdediging van het lichaam tegen de blaasontsteking verder versterkt. Bovendien neemt de pijn af, door het extra PEA te geven in de vorm van het supplement. PEA wordt namelijk al door het lichaam zelf gemaakt. Alleen bij een chronische pijn als de blaaspijn niet voldoende.
Blaaspijn en blaasontstekingspijn behandelen met PEA
PEA remt duidelijk de ontsteking in een blaaspijn model

Duidelijke effecten van PEA als ontstekingsremmer bij blaaspijn

In de grafiek is het effect op de pijn duidelijk te zien.

Hier is de mate van pijngedrag afgezet in getallen, onder de 100 is er geen pijn, en boven de 300 is er erg veel pijn.

Je ziet dat bij een ontsteking van de blaaswand, er erg veel pijn ontstaat. Met de behandeling met PEA wordt dat stukken minder (van 350 naar 220). Dat komt omdat PEA zowel de pijn vermindert als de ontstekingen remt.

PEA blijkt wederom een van de belangrijkste lichaamseigen stoffen die in ons lichaam de balans hersteld bij pijn en ontstekingen. En een middel dat makkelijk en veilig gegeven kan worden.

Onze aanwijzing voor PEA

Wij kiezen voor een PEA preparaat met het Pea-opt keurmerk en wel omdat wij bij preparaten zonder dat kwaliteitsmerk nergens bewijs hebben aangetroffen voor de werkzaamheid en de veiligheid.
Bovendien is er een hoge zuiverheid (100%) gedocumenteerd voor PEA-opt capsules.

Conclusie: extra PEA geven bij blaaspijn zinvol!

Concluderend werd door de auteurs van de studie gesteld:
De huidige bevindingen geven aan dat het van nature in het lichaam voorkomende PEA molecuul in de blaas verhoogd is als reactie op de ontsteking en de beschadiging. PEA heeft gunstige effecten op experimentele blaasontsteking, wanneer het toegevoegd wordt als supplement.  
en ze stelden verder:
PEA kan interessant zijn om symptomen te behandelen die verband houden met cystitis (blaasontsteking), met name ook bij patiƫnten die blaaschemotherapie krijgen.

Bron van de blaasontstekingsstudie

Federica Pessina, Raffaele Capasso, Francesca Borrelli, Teresa Aveta, Lorena Buono, Giuseppe Valacchi, Paolo Fiorenzani, Vincenzo Di Marzo, Pierangelo Orlando and Angelo A. Izzo. Protective Effect of Palmitoylethanolamide in a Rat Model of Cystitis. THE JOURNAL OF UROLOGY, http://dx.doi.org/10.1016/j.juro.2014.11.083 Vol. 193, 1401-1408, April 2015 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten