zondag 29 september 2019

Palmitoylethanolamide en voeding om balans te verkrijgen!


Een Italiaanse groep onderzoekers richt zich op de waarde van voeding en specifiek van PEA bij gezondheid en ziekte.

 Het gebruik van een volledige voedingsbenadering lijkt steeds veelbelovend om chronische ontstekingen te bestrijden. En die komen voor bij heel veel ziekten.

De keuze van gezonde bronnen van koolhydraten, vetten en eiwitten, geassocieerd met regelmatige lichamelijke activiteit en het vermijden van roken is essentieel om de oorlog tegen chronische ziekten te bestrijden.

PEA samen met natuurlijke andere componenten als supplement openen een natuurlijke wijze om ons lichaam weer in balans te brengen.

Vetten die bijzonder zijn: PEA en verwanten


Aan de basis van de pijnstillende, ontstekingsremmende of antioxiderende werking van de voeding, zijn er tal van moleculen, waaronder sommige van vetrachtige aard die zeer actief zijn in de ontstekingsroute. Een klasse moleculen die voorkomt in diëten met ontstekingsremmende acties zijn de zogenaamde ALIAmiden. Van allen is men vooral bekend om zijn vermogen om de ontstekingscascade, de Palmitoylethanolamide (PEA), tegen te gaan.

PEA is een molecuul dat in de natuur aanwezig is, in tal van voedingsmiddelen, en wordt endogeen geproduceerd door ons lichaam, dat fungeert als een balancer van ontstekingsprocessen, ook bekend als endocannabionoid-achtig.

PEA wordt vaak gebruikt bij de behandeling van zowel acute als chronische ontstekingspathologieën, alleen of in combinatie met andere moleculen met eigenschappen, zoals antioxidanten of analgetica.

Wij hebben de beste ervaringen met de combinatie van PEA met speciaal geselecteerde en fysiologisch gedoseerde vitamines B.

Deze paper beoogt een overzicht te geven van de verschillende diëten die betrokken zijn bij het proces van oppositie tegen de inflammatoire cascade, gericht op de capaciteit van PEA en nieuwe formuleringen in synergie met andere moleculen. De auteurs zijn echter geen arts, en missen de klinische context van een aantal van de door hen genoemde mengproducten.

Bron

Peritore AF, Siracusa R, Crupi R, Cuzzocrea S. Therapeutic Efficacy of Palmitoylethanolamide and Its New Formulations in Synergy with Different Antioxidant Molecules Present in Diets.
Nutrients. 2019 Sep 11;11(9). pii: E2175. doi: 10.3390/nu11092175.

HIER HET ARTIKEL

Geen opmerkingen:

Een reactie posten