donderdag 19 september 2019

Wederom relatie tussen overgewicht en obesitas besproken




Wij schreven al veel over obesitas an fibromyalgie op onze neuropathie.nu site.

Nu in PubMed de volgende mededeling.

Chronische pijn 


Chronische pijn is een kwestie van toenemend gezondheidsprobleem, met een negatieve impact op lijdende patiënten, hun families en de maatschappij, omdat het bijdraagt ​​aan hoge zorgkosten en productiviteitsverlies.

Fibromyalgie


Fibromyalgie is een van de meest voorkomende oorzaken van chronische pijn, vooral bij vrouwen, en wordt geassocieerd met verschillende comorbiditeiten, wat leidt tot zowel verhoogde niveaus van angst als verminderde functie.

Obesitas is een andere chronische ziekte, met een toenemende prevalentie over de hele wereld, geassocieerd met toenemende morbiditeit en mortaliteit.

In hun studie gepubliceerd in het huidige nummer van Harefuah vonden de auteurs Blokh Kerpel et al een sterk verband tussen deze twee epidemieën - fibromyalgie en obesitas.

Deze associatie draagt ​​bij aan ons begrip van de epidemiologie en pathogenese van fibromyalgie.

Obesitas en Fibromyalgie: een vicieuze cirkel


Obesitas heeft ook een negatieve invloed op het verloop van fibromyalgie. Zwaarlijvige patiënten met fibromyalgie ervaren meer pijn, zijn depressiever, hebben een verminderde mobiliteit en functie en gebruiken meer medicijnen.

Bovendien is de haalbaarheid en werkzaamheid van behandelingsinterventies een uitdaging, vooral in termen van fysieke activiteit - de hoofdstroom van fibromyalgie-behandeling - die bij obese patiënten sterk wordt verminderd.

Een optimale behandeling voor zwaarlijvige patiënten met fibromyalgie moet deze problemen aanpakken. Zie ook onze neuropathie site.

 Bron Aloush V. FIBROMYALGIA, OBESITY AND ALL THAT LIES IN BETWEEN. Harefuah. 2019 Sep;158(9):587-588.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten