woensdag 4 september 2019

Pijnstillende crèmes bij ouderen: een uitkomst!


Pijnstillende crèmes bij ouderen: een uitkomst!

Pijnstillers: de beperkingen bij ouderen Je kunt paracetamol slikken, maar inmiddels weten we dat te veel paracetamol niet al te best voor de lever is.

 Je kunt opiaat achtige stoffen innemen, maar daar wordt je super suf van; je kan niet meer autorijden en als het tegenzit niet meer makkelijk je ontlasting kwijt, obstipatie dus.

 Je kunt de zogenaamde anti-depressiva of anti-epileptica slikken, zoals amitriptyline of gabapentine, mooie pijnstillers maar ook daar word je een zombie door.

Kortom, het is tobben met de pijnstillers.

Pijnstillende crèmes: een uitkomst voor ouderen! 


Daarom is het goed te weten dat veel van die pijnstillers ook in crèmes gebracht kunnen worden. Dan smeer je die pijnstillende crème gewoon daar waar je pijn hebt. Dat kan werken zowel voor chronische pijnklachten door diabetes, door een slechte rug, of door fibromyalgie of reuma, om maar eens iets te noemen.
 In die pijnstillende crèmes zit bijvoorbeeld fenytoine, amitriptyline of baclofen. Op Youtube staan diverse interviews met patiënten interviews die vertellen, dat zij een heel stuk opknapten met die crèmes. Zoek in Youtube onder pijn en crème.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten