zaterdag 3 augustus 2019

Hoe kom je tot verminderen van vervelende pijnstillers zoals opiaten?

Al vele jaren geleden bleek dat je als je de natuurlijke pijnstiller PEA (palmitoylethanolamide) gebruikt, je met minder opiaten toekan. In mijn praktijk zie ik dat vaak. Als je PEA gaat gebruiken, kan je met minder andere pijnstillers toe. Dat effect is nu ook gevonden voor aspirine-achtige stoffen.
Alleen die hebben nog al wat bijwerkingen, en dat heeft PEA niet.

Met aspirine-achtigen minder opiaten nodig


Een recente (2019) studie geeft inzicht in de relatie tussen simpele aspirine achtige pijnstillers en het gebruik van opiaten na een operatie. Onderzoekers ontdekten dat patiënten die de aspirine achtige pijnstillers gebruikten, in combinatie met opiaten gebruikten minder opiaten n gebruikten maar dezelfde pijnniveaus hadden als degenen die alleen opiaten ontvingen. Dat werd verteld tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de 'American Orthopedic Society of Sports Medicine'.

"De huidige opiaat-epidemie vereist dat artsen manieren zoeken om de behoefte van patiënten aan verdovende medicijnen te verminderen zonder hun comfort na de operatie op te offeren", aldus hoofdonderzoekers Dr. Kamali Thompson van het New York University Hospital for Joints Diseases. 

Om te bepalen hoe de inname van opiaten verschilde tussen patiënten die een gewone pijnstiller ontvingen hadden onderzoekers een onderzoek uitgevoerd naar het gebruik bij 40 patiënten die onlangs een artroscopische operatie hebben ondergaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten