zondag 21 juli 2019

Diabetes en niets meer vast kunnen pakken door de pijn

Supervet als je een patiënt kan helpen op afstand. Enkele maanden geleden spraken we met een Berlijnse pijnarts. Hij was erg interesseert in onze pijnstillende crème‘s. Wij vertelde hem van onze ervaringen.

Pijnlijke vingers door perifere
neuropathie bij diabetes
veel beter binnen 30 minuten
Hij had in zijn kliniek een aantal patiënten waar hij zelf niets meer voor kon doen. Een patiënt bijvoorbeeld had een ernstige beschadiging van de zenuwen en nieren door diabetes. Hij had zoveel pijn aan zijn vingers en tenen dat hij niet meer kon functioneren. Hij komt bijvoorbeeld ook niet meer een glas of kopje pakken door de pijnlijke vingers.

Onze creme bracht het leven terug


De pijnarts heeft onze crème gekregen en is aan de gang gegaan. Het gevolg is dat hij het leven heeft kunnen verrijken van enkele patiënten die er totaal geen zin meer in hadden. De pijn bij deze patient verdwijnt binnen 30 minuten.

De patiënten vroegen zich af wat het voor wondercrème was. Het was onze fenytoine crème.

Deze bijzondere stof is in de jaren zeventig al in Amerika door een super geïnteresseerde zakenman een wonder stof genoemd. Een halve eeuw later blijkt dat nog steeds zo te zijn.

Diabetes en niets meer vast kunnen pakken door de pijn


Een alleenstaande man in de 60-er jaren met ernstige invaliderende, pijnlijke, diabetische PNP, meestal van zijn handen.

Hij heeft een Diabetes mellitus type 2, is drie keer in week met zijn diabetische nefropathie (nierbeschadiging) op de hemodialyse. Hij is multimorbide (vele aandoeningen tegelijkertijd) met gegeneraliseerde angiopathie plus een musculoskeletaal pijnsyndroom.

Zijn pijnlijke PNP in zijn handen is 9/10, niet verlicht door welke farmacologische behandeling dan ook.

Als een gevolg van zijn pijn kan hij zijn handen niet op de juiste manier gebruiken, b.v. kan geen glas vasthouden of een fles openen. Hij is depressief en chagrijnig en kan niet meer genieten van het leven.

Na de 1e behandeling met fenytoïne 10% crème is zijn pijn bijna meteen verdwenen, wat hij niet kan geloven. Hij gebruikt de crème nu drie maal daags. Zijn pijn is nu vrijwel weg, met een score van 1-2 / 10. Hij gebruikt zijn handen weer opnieuw! Stemming en slaap zijn veel beter.

Ik krijg elke week een e-mail van hem, wanneer ik het "mirakel" weer moet voorschrijven.

Persoonlijke beoordeling


Mijn persoonlijke beoordeling van de fenytoïne 10% crème: Op basis van mijn ervaringen kan ik zeggen dat het een uiterst waardevol medicijn voor patiënten met ernstige chronische pijn is, en wel omdat het:
1. erg snel werkt (10-20 minuten),
2. geen tolerantie heeft en
3. geen bijwerkingen heeft (erg belangrijk voor multimorbide patiënten die problemen kunnen hebben om de klassieke systemische geneesmiddelen).

 Ik zou ERG BLIJ ZIJN om de crème als een andere pijnstillende tool te hebben.   Ik ben Dr. XY, consultant in pijngeneeskunde, palliatieve zorggeneeskunde en anesthesiologie te Berlijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten