donderdag 4 juli 2019

PEA met vitamine B capsules beter

PEA capsules alleen of met vitamines B?


Ik werk al enkele jaren uitsluitend met capsules die PEA bevatten samen met vitamine B, in lage doseringen. Waarom? Omdat ik merkte dat de verbetering van pijnen en andere symptomen beter en sneller ging dat met PEA capsules alleen. En omdat vele ouderen vaak subklinische tekorten hebben aan vitamines B. PEA ondersteunt de zenuwwerking, en dat doen vitamines B ook, en met beiden tezamen (in de juiste dosering) heb je een synergie te pakken. Dat houdt in dat de werking van de een de werking van de ander versterkt.

Nu is het altijd boeiend de patenten te lezen. Er zijn in de patent literatuur aanwijzingen dat PEA met vitamines B (laag gedoseerd) inderdaad beter is.

Ik citeer uit dat patent de achtergrond.

PEA met vitamines B beter

Bij patiënten die lijden aan chronische idiopathische axonale neuropathie, werd aangetoond dat doseringen van 400 mg PEA, driemaal per dag toegediend, 600 mg PEA tweemaal per dag toegediend en 2400 mg PEA, eenmaal per dag toegediend, effectief waren en goed werden verdragen door de patiënten.

Daarom omvatten geschikte samenstellingen die een effectieve dosis van PEA volgens het patent omvatten, tussen 100 en 800 mg PEA, bij voorkeur tussen 300 mg en 600 mg PEA per eenheid van samenstelling.

Aldus is een belangrijk aspect van de onderhavige uitvinding een samenstelling die PEA en één of meer vitaminen van het vitamine B-complex of zouten daarvan omvat, waarbij de samenstelling een farmaceutische samenstelling of een nutraceutische samenstelling is.

Een even belangrijk aspect van de uitvinding is een samenstelling die PEA en een of meer vitaminen van het vitamine B-complex of een zout daarvan omvat, waarbij de samenstelling een voedingsproduct, een drank, een voedingsadditief, een voedingssupplement of een voedselingrediënt is.

Het is nu vanwege de huidige uitvinding dat is gevonden dat een samenstelling die zowel PEA als een of meer vitaminen van het vitamine B-complex of zouten daarvan omvat, een werkzaam combinatiegeneesmiddel is.

Aldus is nu voor het eerst een combinatiegeneesmiddel van PEA en ten minste één vitamine B, of een zout daarvan als de enige farmaceutisch actieve ingrediënten, beschikbaar als een medicijn.

Voorbeeld van een goede werking

Het ging om een vrouwelijke patiënt geboren in 1953, lijdend aan chronische neuropathische pijn als gevolg van een chronische idiopathische axonale neuropathie (CIAP), NRS pijn-score 8, kon niet worden behandeld met tweemaal daags pregabaline 75 mg, amitriptyline 20 mg vóór de nacht, noch duloxetine 600 mg, vanwege bijwerkingen.

Het vitamine D-gehalte in het bloed was lager dan 50 nmol / liter en de behandeling werd gestart met 2000 IE vitamine D / dag, 1200 mg PEA per dag, samen met een vitamine B-complex, bestaande uit 300% van de aanbevolen dagdosering.

Binnen 4 weken daalde de NRS tot 5 en na 4 extra weken was de NRS 3.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten