maandag 15 juli 2019

Diabetische voetpijnen

Diabetische voetpijnen - meest vaak voorkomende oorzaak


De meest voorkomende oorzaak van diabetische voetpijn is een zenuwprobleem dat perifere neuropathie wordt genoemd.

Dit is waar de zenuwen direct worden beïnvloed door het ziekteproces.
Er zijn in principe drie soorten perifere neuropathie:

  1. sensorische, 
  2. motorische en 
  3. autonome neuropathie. 

Gevoelige voeten


Een groot percentage patiënten met pijn bij diabetes mellitus is het gevolg van sensorische neuropathie. Dit kan worden weergegeven als 'gevoelige pijn', waarbij de hoeveelheid pijn niet evenredig is aan de hoeveelheid prikkels die deze veroorzaakt. Bijvoorbeeld, gewoon de huid aanraken of een laken over je voeten in bed leggen kan pijnlijk zijn. Dit kan tegelijkertijd aanwezig zijn als gevoelloosheid in de voeten.

Zintuiglijke neuropathie-symptomen kunnen brandende, tintelende of stekende pijn omvatten.

Wanneer pijnlijke neuropathie zijn kop opsteekt wil iedereen weten wat er aan te doen is.

Wat als eerste doen?


Het eerste wat je moet doen, is de bloedglucose controleren in de afgelopen weken om te zien of er een trend is geweest naar een hoge bloedsuikerspiegel (de zogenaamde A1c-test wordt traditioneel gebruikt om dit te bepalen en moet ongeveer elke drie maanden worden herhaald .)

Aanhoudende hoge bloedsuikerspiegel kan tot dit soort pijn bijdragen.

Het masseren van je voeten met een diabetische voetcrème of het gebruik van een voetroller neemt vaak de rand weg van de pijn. Ik adviseer altijd de PEA creme waar ook vitamine B inzit. Samen met de PEA capsules die dat ook bevatten (PEA-opt keurmerk). Samen verlichten die pijn en inmiddels weten we dat ook de zenuwen beschermd worden door de PEA tegen voortgaande beschadigingen.

Vitamine B-preparaten worden vaak ook geïsoleerd aanbevolen; en er zijn verschillende voorgeschreven pijnstillers die wel werken. Maar meestal maar in 1 van de 5 patienten.

Het gebruik van dempende, ondersteunende schoenen en voetsteuninzetstukken is altijd nodig om de voeten te beschermen tegen de beukende, wrijvende en irriterende druk die bijdraagt ​​aan neuropathische pijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten